2013. október 28., hétfő

Búcsúúúúúúúúú

Kedveskéim!


Ismét egy mozgalmas hétvégén vagyunk túl....Szombaton délután elindultunk a Basel Herbstmesse-re, ami tulajdonképpen egy nagy városi búcsú :) 5 helyszínen rendezik meg, és egy picit több a "ringisping", ahogy egy kedves ismerős hívja :)
Szóval délután útra keltünk egy francia párral, Ákossal csak tátottuk a szánkat, hiszen most voltunk először. A képek beszédesebbek lesznek mint én..... Hajmeresztő játékok, lehet, hogy csak nekem....De szerintem ez inkább félelmetes, mint szórakoztató. Persze csak bátorság kérése.... Nekem maradt a városnéző óriáskerék, az bőven elég volt, Ákos még bepróbálta a "ringispinget" is, először félt, aztán bejött neki....a francia párnál a lány volt a bátrabb, így ők ültek fel ketten....Persze mivel magyarok mindenhol voltak, kiderült a segítők magyar srácok. Jó kereset reményében kijöttek "cigányéletre", hatalmas hajtás van, nincs szabad nap sem, kicsit több mint fél évig vannak kint, de az otthoni hitel meg a család "eltartása" rákényszítette őket.....és így még mindig jobban járnak mint otthon.....
Hihetetlen mennyi ember látogat ki egy ilyen vásárba, és olyan egyszerűnek tűnő játékok is vannak, mint 3 labdával ledobni egy konzerv piramist, ami ugye lehetetlen, ki van téve rengeteg hatalmas plüss játék, amit sohasem adnak oda :) mert mindenki valami pici kis semmiséget kap....."parasztvakítás"
A kaja meg horror áron megy. Egy sült kolbász kb 2000 Ft, és egy pálcára felhuzott 5 db gyümölcs kocka csokival leöntve, szintén 2000 Ft (amúgy kb 200Ft-ból kijön az alapanyag), szóval lehet kaszálni.....
Este fél 12kor értünk haza, elég jól éreztünk magunkat.....3 hétig tart a vásár, szóval nem kispályáznak :)
Vasárnap átmentünk a szomszéd városka bolhapiacára.... Kiderült, hogy ezt a fogyatékosok megsegítésére rendezik, és mindenki bedobta amije van, a nyugdíjasok meg árulják őket. Nagyon kultúrált környezetben, egy iskola alagsorában van, 5 napig tart. Hihetetlen sok ember volt, és nagyon szép dolgok....Szóval ne a rozsdás szeget képzeljétek el, hanem teljesen jó, minőségi dolgokat. Itt egyébként is totál jó dolgokat tesznek ki az emberek az utcára is gratis-ként, hiszen ők vettek egy újabbat..... ( a vásárból hazafele a francia lány talált 3 fa kerti széket magának, korábban meg egy teljesen új, garanciával, a dobozában lévő, sosem használt kávéfőzőt). Én a bolhapiacon találtam egy teljesen jó kabátot magamnak, meg rengeteg könyvet, német, angol nyelvűt, kell a gyakorlás :)
Vacsira ettünk -szerintem hihetetlenül finom- csirkepaprikást, magyar ízek...nyami......:)
Ma pedig sült sütőtök készül :)
Jók legyetek!!!!

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése