2015. szeptember 17., csütörtök

Magyaros hétvége a göröggel

Múlt hét csütörtöktől ismét vendégünk volt, méghozzá Ákos görög származású (jelenleg Angliában élő) kollegája jött Baselbe egy meetingre, és meghosszabbitva ezt, itt maradt a hétvégére kicsit körbenézni. Hozott nekünk a szülei áltag termelt fekete olajbogyót és olivaolajat. Mi eddig el voltunk ájulva egy másik, olasz kollega olajától, de ez valami hihetetlenül lágy, és selymes. Mikor megkérdeztük miért nem látni sehol görög olivát, a válasz az volt, hogy az olaszok felvásárolnak minden olajat és keverik a saját rossz minőségű olajukkal :)
Pénteken a fiúk dolgoztak, majd elmentek a közeli Wasserfallenre túrázni. Utólag hálát adok a németórámnak, mert az mentett meg a totál elázástól, amit a fiúk állitólag nem bántak... De azért itthon a forró tea és a zuhany volt az első :) Még jó, hogy estére racklettet, vagyis olvasztott sajtot találtam ki, mert szépen eltömte őket a forró sajt, a magyar sonka, meg a görög oliva :)
Szombaton elmentünk Franciaországba, megmutattunk a kedvenc pékségünket, vettünk bagettet és sajtot, majd a kocsiban megebédeltünk. Elmentünk egy madárparkba, ami egy várban volt, ahol rengeteg ragadozómadár van. A show nagyon látványos volt, irtó eszesek ezek a madarak, ill. a kajáért mindent megtesznek, inkább igy mondanám. Feldobták a húst, és ők röptében elkapták. Persze amikor nem sikerült elkapnia, kinek az ölébe esett a húscafat, na kinek??? Persze, hogy nekem, még szerencse, hogy Ákos kapucnis pulcsija felfogta :)
Az a madár volt a legérdekesebb, aminek hoztak neki egy nagy tojást (gondolom gipszből volt), és egy kővel addig dobálta, mig fel törte.
Hazafele még beugrottunk egy magyar párhoz, akik gulyáspartyt adtak. Gondoltunk a görög srác hagy kóstoljon egy kis igazi bográcsos magyar kaját. A gulyás nagyon izlett neki, már amire még emlékszik, hiszen a magyaros vendéglátás részeként, megkapta a folyton teli pohár pálinkákat is. Ott még úgy tűnt, hogy nagyon birja, hiszem az ouzo is valami hasonló, de a fél órás hazaúton egyszer egyszer picit bealudt, és nem nézett ki valami jól. Aztán itthon kifejezetten rosszul nézett ki :) Egyből el is ment aludni. Mivel vasárnap délelőtt ment a gépe, massziv reggelit kapott, sült szalonnával, tojással, hogy kicsit rendbe tegyünk a gyomrát. Nem tudom, hogy vidám élményekkel távozott-e innen vagy teljesen kinyirtuk :)







hát nem gyönyörű??? a keresztgyerekünk az első duplojával :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése