2013. május 8., szerda

Hahó világ!!!

Kedves Hűséges Blog Olvasók!

Ismét visszatértem....
Mát többeteknek említettem ma, hogy az új lakásban nem volt internet, ezért tűntünk el egy kis időre. 
Múlt héten szerdán sikeresen beköltöztünk. Minden cuccunk megérkezett, pontosan 119 darab (ebben benne voltak a bútorok is). Azért nem úsztuk meg a dolgot, mivel több bútorunk is megsérült, polc, dohányzóasztal (ezek az ismert svéd áruház termékei), ill. talán a legkellemetlenebb a gardróbszekrény üvegajtaja eltört, ezért most ajtó nélkül vagyunk még.... A cuccaikra volt biztosítás, ezért valamiféle kártérítésben részesülünk, reméljük.... Én még utána 2 napig takarítottam, de végre elmondhatjuk, hogy KÉSZ. Megvettük az ülőgarnitúrát is, tehát teljesen belaktuk a lakást. Végre a nap kisütött, így igazán kellemes kis helyen élünk, elmondhatjuk. Képeket igyekszem feltenni a blogra, megkérem Á.-t, hogy csináljon párat. Annyira belaktuk a lakást, nem is értem, hogy fértünk el, 1 szobában eddig :) pedig elfértünk :)
Hatalmas konyha és terasz is van a lakáshoz, sőt még egy kis padlás is, amit már megpakoltunk rendesen :)
Vasárnap felsétáltunk a velünk szemben lévő helyre, csak picit körbenézni, lett belőle több órás séta, de jó kis erdei utak vannak, minden le van aszfaltozva és szépen kialakítva, lehet biciklizni, kutyát sétáltatni, van tűzrakó hely, kis kunyhók és sehol egy szemét. Egészen a következő falu határáig elsétáltunk. Á. egyből kitalálta, hogy ő hétvégente itt fog futni... Hiszem, ha látom :) De én benne vagyok!
Holnaptól itt egyházi ünnep van, és meghívtak minket is a szokásos "sétára", régen szokás volt, ilyenkor mindig felsétálni a hegyre, hogy megnézzék a szomszédos falu nem tette-e errébb a határkövet. Ez a szokás mára úgy alakult át, hogy felsétálnak, sütögetnek, sörözgetnek egyet, helyieknek, aki sétál, ingyenesen. Mivel összebarátkoztunk a tulajjal, meghívott minket is.
Tegnap kijelentkeztünk Baselből és bejelentkeztünk Ettingenbe az önkormányzathoz, persze minden egy kalap pénzbe került. A szemétszállítás újabb rendszere működik itt, jó pénzért adnak matricát azt kell ráragasztani a szemeteszsákra. A 30 l-re 1 matrica, a 60-ra 2db, és a 110 l-re 3 darab. Jól ki van ez találva. Gyorsan elfogy, az biztos. Németországba vissza lehet vinni a pet palacok meg az üveget, és ott pénzt is adnak érte, tehát mostantól külön gyűjtjük.
Még a villamosbérlethez járó igazolványon is át kellett íratnunk a címünket, ezek nem viccelnek. Tudni akarják hova küldjék a büntetést. :)
Írtam korábban, hogy a jogsihoz nem elég nekünk magyaroknak a szemvizsgálat még vezetési teszt is kell. Tegnap kiderült, először visszaküldik a jogsit Magyarországra, hogy megnézzék igazi-e :) Aztán állítják ki az ittenit :) A szemvizsgálat röpke 70 frankba kerül......szuper.... De mivel 1 évig lehet húzni, mi majd csak szeptemberben  csináltatjuk meg, mivel Á. jövő héten Angliába megy és ott vezetnie kell, ill. megyünk haza is nemsokára. Itt nem adnak papírt, amivel addig is lehetne vezetni. Megyek, hazajött Á.
Képeket nemsokára teszek fel!
Köszönöm a szülinapi köszöntéseket!
Jók legyetek!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése